Søg

Maileg

Dorthe Mailil er en dansk designer og grafiker, der bor og arbejder i Herning, Danmark. Bedst kendt er hun nok for sit ejerskab og stilling som kreativ direktør for Maileg. Brandet skaber charmerende legetøj, der formår at forene moderne skandinavisk design med historiebøgernes mange fortællinger, altid med fokus på detaljerne.

Dorthes passion for design begyndte tidligt, hvilket førte til at hun i 1996 blev uddannet fra den prestigefyldte Danske designskole, hvor karrieren som grafisk designer begyndte. Derudover har Dorthe også suppleret hendes uddannelse med studier på L’ecole D’art de Marseille i Paris. Hun mener, at denne tid i den fortryllende by danner grundlag for mange af de fine og nostalgiske detaljer, som er kendetegnet for Mailegs produkter.

Historien for de ikoniske dyr begyndte i Dorthes studietid, hvor hun i et projekt på magisk vis skabte en særpræget lerfigur med overdrevet proportioner, hvis charmerende personlighed straks stjal hele klassens hjerter. Hurtigt blev denne ene ”pixie” til en hel familie, da mange ikoniske figurer blev skabt. For en tid herefter blev de finurlige figurer lavet i stof, da ler var for prorøst. Med udgangspunkt i hendes glæde for barndommen og fantasi (som bør være en del af alle aldersgrupper!), grundlage Dorthe og hendes mand i 1999 Maileg. Navnet opstod ved at kombinere parrets efternavn Mailil og ordet leg.

Siden Maileg blev skabt har Dorthe modtaget mange priser og anerkendelser for hendes legetøj, derudover også for hendes smukke illustrationer, som bliver brugt i bøger, magasiner og tv verden over.

Dorthe fortsætter med at udvikle den kreative linje for Maileg, som i dag er blevet til en hel familie, der består af kaniner, mus, skovens dyr og den rødhåret familie. Alle lever de i en chamerende verden fyldt af håndsyet tøj, moderne møbler og magisk tilbehør.

I en travl verden fuld af støj og uro, hvor nye begivenheder og historier konstant påvirker os... Er Maileg en verden, hvor mus sover i tændstikæsker, prinsesser inviterer til teselskab og fortryllende eventyr kan ske på en hyggelig skovtur. Det er en verden, hvor katte og mus er venner. Vores verden har plads til barndommens fantasi og leg - og dette er en verden vi værdsætter.

Maileg er et brand fyldt med charmerende dansk designet legetøj, skabt til at inspirere vores børns favorit lege og historier. Ved at bringe historiebøgernes utopi og magi ind i dagligdagen, hjælper Maileg legetøj børn med at opleve glæden ved fantasi.

Elsket for deres varme personligheder, formår produkterne at være fyldte med charme og lyst til leg. Det er en tidløs og uendelig verden, fyldt med gode historier, der vil skabe rammerne om familie og venskab i generationer.

Vis som Gitter Liste
Sorter efter
Vis per side

MAILEG JULEMAND SMALL

Sød og klassisk nisse med langt hvid skæg til dekoration. Nissen er klædt på til julen i en spencer og rød, lang strikket bluse og grå bukser. Nissen måler 86 cm. Produceret i bomuld og må kun håndvaskes.
600 Kr

MAILEG JULEMANDENS KONE

Sød og blød nisse fra Maileg til dekoration. Nissen er klædt på til julen i en rød strikket kjole med korte ærmer, og stribede ben og arme. Nissen måler 84 cm. Produceret i bomuld og må kun håndvaskes.
550 Kr

MAILEG ADVENT KALENDER NISSE - JULEMAND

Sød og blød advent kalender nisse fra Maileg til dekoration. Nissen er klædt på til julen. Nissen er størrelse mega og måler 100 cm. Produceret i bomuld og må kun håndvaskes.
750 Kr

MAILEG CHRISTMAS MOUSE MEDIUM GIRL

Julemus fra Maileg klædt på til julen i fin kjole. Julemusen er størrelse medium og måler 37 cm. Produceret i bomuld og hør og kan vaskes ved 30 grader.
280 Kr

MAILEG MEDIUM PIXY NO. 1 14-0430-00

Sød og blød nisse fra Maileg til dekoration. Nissen er klædt på til julen i en spencer og stribet bluse. Nissen er størrelse medium og måler 50 cm. Produceret i bomuld og må kun håndvaskes.
280 Kr

MAILEG MAXI PIXY, LAURA

Maileg julenisse i maxi størrelse. Laura har en fin rød kjole på. Alle dele er lavet i hånden og speciel designet til hver enkelt nisse. Laura måler 62 cm. i højden. Laura hører sammen med julenissen Lars.
380 Kr

MAILEG MAXI PIXY, LUKAS

Maileg julenisse i maxi størrelse. Lukas har en sweater og selebukser på. Alle dele er lavet i hånden og speciel designet til hver enkelt nisse. Lukas måler 62 cm. i højden. Lukas hører sammen med julenissen Louise.
380 Kr

MAILEG MEDIUM PIXY, MARIE

Maileg julenisse i medium størrelse. Marie har en fin grå kjole på. Alle dele er lavet i hånden og speciel designet til hver enkelt nisse. Marie måler 50 cm. i højden. Marie hører sammen med julenissen Magnus.
280 Kr

MAILEG GRAND NOËL NO. 8

Maileg juledekoration. Grand Noël No. 8 nisse med tromme fra i år. Denne er Mailegs 2019 bud til samlingen. Måler ca. 30 cm. i højden.
350 Kr

MAILEG GRAND NOËL NO. 7

Maileg juledekoration. Grand Noël No. 7 nisse med julesok 2018. Måler ca. 30 cm. i højden.
350 Kr

MAILEG JUBILÉ NOËL

Maileg juledekoration. Jubilé Noël er en jubilæumsmodel fra i år og er et af Mailegs 2019 bud til samlingen. Måler 22 cm. i højden.
350 Kr
Filters
Sort
display