ANGULUS

ANGULUS er et dansk skomærke etableret i 1904. Brandet er kendt for at producere sko, der hverken går på kompromis med design eller kvalitet og hvor komfort er essensen i deres designproces. ANGULUS tager ansvar for den bæredygtige omstilling og udvælger deres materialer med fokus på long lasting wear - både hvad angår slidstærk kvalitet samt tidens trends og tendenser.

Læs mere Læs mindre

18 varer

pr. side

Historien om ANGULUS

ANGULUS blev introduceret i 1904 af founder Johannes Madsen, som havde et skomageri på Nørrebrogade i København. Johannes Madsen's søn, Willy Madsen, var sskolelærer og stærk modstander af de tilspidsede sko, som børn gik med dengang. De tilspidsede sko var både usunde for føddernes anaotmi og hæmmede den naturlige vækst. Willy sagde derfor sit job som skolelærer op og i 1928 præsenterede Willy skobranchen for sine fodformede sko, der blev udviklet i samarbejde med læger og fysioterapeuter.

Willy giftede sig senere med Else Højgaard - en af tidens største balletstjerner. Hun optrådte offentligt iført ANGULUS damesko, hvilket gjorde skoene særligt eftertragtet og havde stor indvirkning på brandets succes.

I 1949 ansatte Willy Madsen en læderindkøber, Roland Dawe. Han havde et skarpt øje for kvalitet og rejse i de efterfølgende år Europa rundt, på udkig efter kvalitetsskind. Det var især de italienske agenturer, der var en stor inspiration i udvikling af ANGULUS kollektionerne.

En familieviksomhed med klare ambitioner

I begyndelsen af 1990'erne, overtog Christian Dawe ledelsen af ANGULUS Foortwar og fortsatte dermed den arv, som hans far havde etableret. Hans lederskab var præget af en dyb respekt for virksomhedens historie - samtidig med, at han guidede brandet i en mere moderne og nutidig retning.

Idag er der sket et 3. generationsskifte. ANGULUS ledes idag af Clara og Sebastian Dawe som vil sikre videreførelsen af de kerneværdier og principper, der har defineret brandet i generationer. Det nye lederskab har desuden tilføjet endnu et fokus til deres agenda - nemlig ansvarlighed. De vil navigere ANGULUS henimod, at blive et endnu mere socialt og miljømæssigt ansvarligt brand.

ANGULUS - En designfilosofi med fokus på ansvarlighed 

Clara og Sebastian Dawe tror på, at en kombination mellem tradition og innovation vil styrke ANGULUS som brand. De har skabt en ny strategisk retning, hvor de forsøger at fremme en organisation der tager et større socialt- og miljømæssigt ansvar. Samtidig er de dedikerede til, at leve op til nutidens forbrugerværdier - ikke blot at tilpasse sig forbrugernes stigende krav til ansvarlig forretningsadfærd, men helt at overgå disse forventninger.

"Love What You Buy - Take Care of What You Have". Et udtryk der fremhæver brandets tro på- og moralske ansvar for, at navigere ANGULUS i en mere ansvarlig retning. Brandets kollektioner bliver designet i Herlev og er siden marts 2020, blevet produceret på deres egen fabrik i det nordlige Portugal. Designprocessen tager udgangspunkt i det tidløse håndværk og kvalitetsmæssigt holdbare materialer, der skal sikre en længere levetid og en mere ansvarlig tilgang til mode.

Naturligt læder og den ikoniske rågummisål

ANGULUS sko er fremstillet i naturligt okselæder, der stammer fra europæiske garverier. Garverierne bliver kontrollet af EU-direktivet der sikrer, at læderet ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier. Kollektionerne har et bredt udvalg af læderkvaliteter - fra den silkebløde Sierra-kvalitet med den skinnende overflade til Nappa-kvalitetens subtile detaljer samt Garby- og Kentuchy kvaliteternes kraftige design. De mange kvaliteter varierer i forskellige niveauer af glans og finish samt blødhed og tykkelse, men alle med holdbarhed og unikke funktioner som kernefokus.

De naturlige rågummisåler fremstilles i latex, der udvindes fra gummitræet, Hevea Brasiliensis. Den naturlige latex tappes direkte fra træet i en proces, der efterlader træet ubeskadiget og i stand til at leve videre i flere årtier. Rågummisålerne tilføjes kun salt i fremstillingsprocesen hvilket sikrer, at rågummiet forbliver naturligt og samtidig undgås der brug af fossile materialer. Latex-sålerne nedbrydes ligeledes naturligt og kan genbruges til produktion af nye produkter, hvorfor al overskydende gummi fra produktionerne recirkuleres. Rågummisålerne er både komfortable og ekstremt fleksible, hvilket sikrer en naturlig stødabsorbering og en fantastisk støtte til foden.

Damesko fra ANGULUS hos butik mood

Er du lige så begejstret for de smukke kollektioner fra ANGULUS, som vi er hos butik mood? Så er du landet det helt rette sted. Vi udvælger de mest ikoniske og unikke kollektioner fra ANGULUS, som vi mener passer perfekt ind i vores lille univers. Uanset om du er på udkig efter et par klassiske chelseabots eller et par håndflettede sandaler, så vil du helt sikkert kunne finde det lige her på siden. Her kan du finde sko fra ANGULUS til enhver anledning og til alle årstiderne. Vi har nemlig sammensat et bredt sortiment, hvor der med garanti er noget til enhver smag.

Hos butik mood ELSKER vi sandaler - især sandaler fra ANGULUS. Er du på udkig efter sæsonens mest populære sandaler, så kan du med fordel udforske de nyeste trends fra ANGULUS. Når du shopper sko fra ANGULUS sikres du, at der hverken er gået på kompromis med kvaliteten, håndværket eller komforten. Leder du efter et par ANGULUS støvler eller sandaler på tilbud? Så bør du lægge vejen forbi vores udsalgskategori. Når sæsonen skifter kan du nemlig være heldig, at finde dine favoritter til nedsatte priser.

Har du nogle spørgsmål til vores produkter fra ANGULUS eller til din ordre? Kontakt os på vores mail [email protected] eller tlf. (+45) 28 30 04 14 - vi sidder klar til at hjælpe og guide dig igennem din bestilling. 

Vi ønsker dig rigtig god shopping hos butik mood.