MAILEG

Dorthe Mailil er en dansk designer og grafiker, der bor og arbejder i Herning, Danmark. Bedst kendt er hun nok for sit ejerskab og stilling som kreativ direktør for Maileg. Brandet skaber charmerende legetøj, der formår at forene moderne skandinavisk design med historiebøgernes mange fortællinger, altid med fokus på detaljerne.

Dorthes passion for design begyndte tidligt, hvilket førte til at hun i 1996 blev uddannet fra den prestigefyldte Danske designskole, hvor karrieren som grafisk designer begyndte. Derudover har Dorthe også suppleret hendes uddannelse med studier på L’ecole D’art de Marseille i Paris. Hun mener, at denne tid i den fortryllende by danner grundlag for mange af de fine og nostalgiske detaljer, som er kendetegnet for Mailegs produkter.

Historien for de ikoniske dyr begyndte i Dorthes studietid, hvor hun i et projekt på magisk vis skabte en særpræget lerfigur med overdrevet proportioner, hvis charmerende personlighed straks stjal hele klassens hjerter. Hurtigt blev denne ene ”pixie” til en hel familie, da mange ikoniske figurer blev skabt. For en tid herefter blev de finurlige figurer lavet i stof, da ler var for prorøst. Med udgangspunkt i hendes glæde for barndommen og fantasi (som bør være en del af alle aldersgrupper!), grundlage Dorthe og hendes mand i 1999 Maileg. Navnet opstod ved at kombinere parrets efternavn Mailil og ordet leg.

 Siden Maileg blev skabt har Dorthe modtaget mange priser og anerkendelser for hendes legetøj, derudover også for hendes smukke illustrationer, som bliver brugt i bøger, magasiner og tv verden over.

Dorthe fortsætter med at udvikle den kreative linje for Maileg, som i dag er blevet til en hel familie, der består af kaniner, mus, skovens dyr og den rødhåret familie. Alle lever de i en chamerende verden fyldt af håndsyet tøj, moderne møbler og magisk tilbehør.

I en travl verden fuld af støj og uro, hvor nye begivenheder og historier konstant påvirker os... Er Maileg en verden, hvor mus sover i tændstikæsker, prinsesser inviterer til teselskab og fortryllende eventyr kan ske på en hyggelig skovtur. Det er en verden, hvor katte og mus er venner. Vores verden har plads til barndommens fantasi og leg - og dette er en verden vi værdsætter.

Maileg er et brand fyldt med charmerende dansk designet legetøj, skabt til at inspirere vores børns favorit lege og historier. Ved at bringe historiebøgernes utopi og magi ind i dagligdagen, hjælper Maileg legetøj børn med at opleve glæden ved fantasi.

Elsket for deres varme personligheder, formår produkterne at være fyldte med charme og lyst til leg. Det er en tidløs og uendelig verden, fyldt med gode historier, der vil skabe rammerne om familie og venskab i generationer. 

Læs mere Læs mindre
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.