Jeans

23 varer

pr. side

Hos Mood finder du altid et bredt udvalg af bukser og jeans til forskellige anledninger. Når det kommer til jeans, kan der være betydelig forskel på de mange buksestyles, og den rigtige størrelse kan afhænge af brand, model og snit.

Der findes et væld af forskellige jeans- og buksemodeller. Her på siden vil du finde både lavtaljede og højtaljede jeans og bukser, slim fit jeans og straight leg jeans. Desuden vil du finde moderigtige habitbukser og bukser i en løs pasform.

Når garderoben skal opdateres med nye jeans og bukser, er der flere overvejelser du bør gøre dig. Først og fremmest bør du overveje til hvilken anledning de skal bruges. Er du inviteret en tur i byen, kan et par højtaljede habitbukser være det rigtige valg. Skal du derimod en tur i skoven eller på legepladsen med børnene, så kan et andet par bukser med et løstsiddende fit være det foretrukne valg for dig.

 

FAQ – Din guide til valg af jeans & bukser

 

1. Hvilke bukser skal jeg vælge?

Svar: Det afhænger af dit behov. Overvejer til hvilken anledning bukserne skal bruges. Er det til hverdag eller festlige lejligheder?

Et par løse bukser kan være at foretrække i hverdagen, hvor pasformen skal være afslappet og behagelig. Et par festlige habitbukser eller tætsiddende jeans kan derimod sætte tonen for dit look til en tur i byen.

 

2. Hvordan vælger jeg den bedste pasform?

Svar: Træk først og fremmest i dine gamle yndlingsbukser. Hvad kan du allerbedst lide ved dem? Er det den høje talje? Er det fordi de har masser af stretch? Er det ankellængden eller de brede ben?

Hvis du har et par jeans eller bukser i garderoben, som du bare ikke kan undvære, så gå efter et par nye i samme model og snit.

 

3. Hvad betyder de forskellige modeller og snit?

Slim fit er en tætsiddende buks, der følger benet hele vejen ned til anklen.

Straight leg jeans sidder til omkring hofterne og fortsætter i et lige snit ned til anklen.

Mom jeans er en højtaljet model, som sidder tæt i taljen, om maven og om hofterne. Omkring benene har de et mere løst fit.

Bootcut jeans sidder tæt fra hofterne og ned til knæene. Herfra får de et bredere snit ned til anklen.

 

4. Hvilke jeans passer til min kropstype?

Svar: Hos Mood anbefaler vi, at vælge bukser ud fra hvad du føler dig bedst tilpas i. Der er dog nogle små tricks du kan anvende, hvis du vil fremhæve formerne eller få dine ben til at syne længere.

Løse modeller giver ingen form. Hvis du ønsker at fremhæve din figur, så gå efter et par tætsiddende jeans, som markerer både ben og hofter.

Lange bukseben får dine ben til at syne længere. Bukser med en høj talje og lidt ekstra længde, vil automatisk få dine ben til at syne længere.

Jeans med brede ben skaber et harmonisk udtryk. Den brede udformning har en klædelig facon og får både hofter og bagdel til at syne mindre.

Straight jeans skaber facon. Buksemodellen har en høj talje og et lige snit, hvilket skaber en utrolig flot figur, hvor især bagdelen fremhæves.

 

5. Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Svar: Det afhænger ofte af buksemodellen. Som udgangspunkt har vi forsøgt at notere pasform og anbefalinger til størrelse på alle vores produkter.

Én ting skal du dog vide om jeans: De giver sig tit mindst en halv størrelse. Undersøg derfor niveauet af elastan og bomuld i materialet. Normalt kryber bomuld, men fordi denim-materialet er vasket og bearbejdet, kryber de ikke.

Når du skal finde din buksestørrelse, kan du med fordel måle taljen og længden på dine ben. Taljen finder du på oversiden af hofteknoglen. Benlængden måles langs indersømmen, altså fra skridtsøm og helt ned til gulvet (den indvendige benlængde).  

 

Vores guide og anbefalinger er vejledende. Du kender naturligvis bedst din egen figur og kropsfacon. Hvis du fortsat er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os, så vil vi guide dig bedst muligt.